Kalaha (Mankala)-natur

Fakopancs
59,00 Lei
Originea jocului antic mankala este obscură. Ei spun că sunt cel mai vechi joc strategic din lume, sunt cunoscuți cu sute de nume și joacă zeci de versiuni în Africa, în părți ale Asiei, insulele indiene vest și America de Sud. A câștigat cea mai mare popularitate în Africa, jucând în aproape fiecare regiune a continentului. Aici, importanța ei rareori depășește un simplu joc de bord, jucând un rol important în ritualuri, ceremonii, sărbători (funeralii, nunți etc.). Rareori îl întâlnim ca un susținător al ritualurilor supreme ale curții regale și, cu încarnarea domnitorului, și-a dovedit capacitatea strategică, diligența și previziunea înțeleaptă pentru a-și proteja și guverna poporul. Răspândirea largă explică faptul că există multe variații atât ale jocului, cât și ale tabelului folosit pentru el.
Vârsta recomandată: 5-99 ani
Recomandat : pentru băieți și fete
Număr de jucători: 2-4 persoane
Playtime: 15-20 de minute
Materii prime: lemn
Dimensiune: 50 x 12,5 cm
Momentan indisponibil
Cod Produs: 2394 Ai nevoie de ajutor? 0722 820 490
Adauga la Wishlist Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Originea jocului antic mankala este obscură. Ei spun că sunt cel mai vechi joc strategic din lume, sunt cunoscuți cu sute de nume și joacă zeci de versiuni în Africa, în părți ale Asiei, insulele indiene vest și America de Sud. A câștigat cea mai mare popularitate în Africa, jucând în aproape fiecare regiune a continentului. Aici, importanța ei rareori depășește un simplu joc de bord, jucând un rol important în ritualuri, ceremonii, sărbători (funeralii, nunți etc.). Rareori îl întâlnim ca un susținător al ritualurilor supreme ale curții regale și, cu încarnarea domnitorului, și-a dovedit capacitatea strategică, diligența și previziunea înțeleaptă pentru a-și proteja și guverna poporul. Răspândirea largă explică faptul că există multe variații atât ale jocului, cât și ale tabelului folosit pentru el. Iată una dintre cele mai simple reguli pentru mankala:
Tabel: Două rânduri cu șase găuri pe rând la cele două capete ale plăcii cu 1-1 cutii de colectare (compartimentul colectorului este întotdeauna mâna dreaptă pentru noi).
Cifre: 48 nuclee, pietricele sau mingi 24 pentru ambii jucători (nu trebuie să fie distincți unul de celălalt). Poziția de deschidere: 1. Inițial, ambii jucători au 24-24 bile care sunt plasate în șase găuri în propriul lor teren cu șase centimetri, adică 4 bile în fiecare gaură.
2. Orice jucător poate începe prin selectarea arbitrară a oricăror găuri în spațiul său propriu și plasarea celor patru cifre plasate în el în sens invers acelor de ceasornic în următoarele patru găuri.
3. Celălalt jucător selectează, de asemenea, orice gaură în propriul său câmp și, de asemenea, continuă să îl distribuie. Joc: Oponenții se rotesc alternativ. Capturarea gloanțelor într-o gaură are loc atunci când o minge este plasată într-o gaură într-o etapă care anterior avea 1 sau 5 gloanțe (și este acum adăugată la 2 sau 6); bilele sunt luate ca pradă și plasate în cutia noastră de colectare, numărate la sfârșitul jocului. Sfârșitul jocului: Jocul se termină atunci când unul dintre jucători nu mai are o minge pe cont propriu și nu se poate mișca. Apoi toate bilele rămase pe bord vor fi adversarul. Câștigătorul care a reușit în cele din urmă să prindă mai multe bile
. Plecare plăcută, joc bun!
Vârsta recomandată: 5-99 ani
Recomandat : pentru băieți și fete
Număr de jucători: 2-4 persoane
Playtime: 15-20 de minute
Materii prime: lemn
Dimensiune: 50 x 12,5 cm

Pentru: Baieti Fete

Material: Lemn

Culoare: Natur

Varsta: 5-99 ani

Tip Produs: Fara telecomanda

Scrie un review


close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!

A fost sters din wishlist!